OZN lui Nikola Tesla. A fost realizat cu ajutorul extratereștrilor?
Nikola Tesla, unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă din istorie, ar fi inventat, în 1911, o farfurie zburătoare care urma să decoleze precum OZN-urile din filmele SF şi să se alimenteze cu „energie liberă”, fără să aibă nevoie de carburant. Tesla ar fi depus şi un brevet de invenţie în acest sens, îngropat însă de interesele autorităţilor de la acea vreme.
În coridoarele crepusculare ale minunilor științifice, Nikola Tesla a fost un adevărat ,,far” al inovației. În timp ce mulți din lumea științifică a secolului al XIX-lea își băteau joc de conceptul de mașinării aeriene, Tesla a îndrăznit să viseze, schițând un proiect de OZN, ghidat nu doar de geniul său, ci poate și de forțe necunoscute.
În pragul unei revelații, Tesla a prezentat lumii „telegraful cosmic„. Un mecanism, credea el, care ar putea face legătura între lumea noastră și cea necunoscută – permițând comunicarea cu entitățile interstelare și retransmiterea mesajelor acestora către Pământ.
Moștenirea lui Tesla este cimentată de contribuțiile sale la generatoarele electrice și la minunile curentului alternativ.
Cu toate acestea, șoaptele legate de cea mai enigmatică ipoteză a sa sugerează că era în comuniune cu ființe din alte lumi.
Schița OZN-ului său, născută în 1928 cu un prototip de navă spațială electromagnetică, ridică cele mai multe semne de întrebare.
OZN-ul lui Tesla
Încă din 1901, Tesla visa la o mașină zburătoare, dovadă scrisoarea adresată prietenului său John Leslie Ward.
Enigmaticul Tesla a făcut un pas îndrăzneț în 1928, înscriindu-și numele pe ceea ce ar putea fi numit brevetul „primei farfurii zburătoare din lume”.
O creație care ar fi sfidat gravitația, proiectul său se baza pe puterea superioară a forțelor electromagnetice.
Aceste forțe sunt exponențial mai puternice decât cele gravitaționale, ceea ce face ca proiectul lui Tesla să reprezinte un salt insondabil în epoca sa.
Enigmaticul Tesla a făcut un pas îndrăzneț în 1928, înscriindu-și numele pe ceea ce ar putea fi numit brevetul „primei farfurii zburătoare din lume”
Aparatul de zbor, alimentat electric printr-un sistem wireless, avea forma iconică a unui OZN, era propulsat de un condensator discoidal şi decola vertical.
Controlul farfuriei zburătoare era realizat cu un sistem de stabilizare giroscopic, care îi permitea să se deplaseze în orice direcţie.
Designul său, un amestec armonios de aviație și inginerie navală, părea familiar pentru unii entuziaști OZN. În centrul funcționării sale se afla „bobina Tesla”, care, atunci când era activată, punea în mișcare principiul „magnetohidrodinamicii” – un fenomen observat pentru prima dată de Michael Faraday.
Cu această abordare inedită, OZN-ul lui Tesla nu ar fi fost legat de combustibil, ci ar fi zburat liber, propulsat de reacții în stare solidă și de complexitatea spațiu-timp.
Tesla Promises Big Things
Într-un articol publicat de cotidianul new-yorkez The Sun, în 1911, intitulat „Tesla Promises Big Things’, inventatorul afirma că noua farfurie zburătoare era gândită să înlocuiască automobilul.
OZN-ul lui Nikola Tesla este mic, compact, uşor şi foarte sigur, chiar şi în condiţii de furtună. Inventatorul afirma că farfuria zburătoare nu era afectată de vânt sau de golurile de aer, putând chiar să staţioneze în aer, în orice condiţii meteorologice.
“Maşina de zbor a viitorului – maşina mea de zbor – va fi mai grea decât aerul, dar nu va fi un avion. Nu va avea aripi şi nici propulsoare. Va fi solidă şi stabilă. Văzută la sol, nici nu îţi dai seama că e un aparat de zbor. Totuşi, va putea zbura în orice direcţie în perfectă siguranţă, la viteze mult mai mari decât cele atinse până acum, în ciuda curenţilor de aer verticali şi a golurilor de aer. Va putea urca şi în astfel de curenţi dacă e nevoie, staţiona în aer perioade mari de timp, chiar şi la viteze foarte mari ale vântului. Puterea sa de zbor nu va depinde de aripi, ca la păsări, ci de acţiuni mecanice pozitive”, afirma inventatorul.
O „farfurie zburătoare utilitară”
În 1912, într-o scrisoare adresată Westinghouse Electric Company, Tesla îşi descria OZN-ul drept o „farfurie zburătoare utilitară” care va lua locul automobilului.
“Prevăd o dezvoltare a maşinilor de zbor care să o depăşească pe cea a automobilului. Mă aştept la o contribuţie importantă a domnului Ford la realizarea acestui progres. Problema locurilor de parcare şi a drumurilor aglomerate va fi rezolvată. Turnuri de parcare se vor înălţa în marile oraşe, iar şoselele se vor înmulţi doar atât cât este nevoie. În final, şoselele vor deveni inutile pentru că civilizaţia va abandona roţile pentru aripi”, afirma Tesla, despre invenţia sa.
Din nefericire, la fel ca brevetul energiei electrice transmise wireless, şi această invenţie ar fi fost îngropată de interesele din acele vremuri în care dezvoltarea automobilului şi exploatarea petrolului erau în prim-plan.
În 1937, celebrul om de ştiinţă Werner von Braun ar fi preluat ideea lui Tesla şi ar fi declanşat un program de construcţie a unei farfurii zburătoare pentru nazişti.
O mărturie tulburătoare
În 1957, un imigrant polonez le spunea celor de la FBI că, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ar fi lucrat la construcţia unei farfurii zburătoare într-o facilitate secretă din Golssen, din apropiere de Berlin.
El relata despre o farfurie zburătoare, alimentată electric, care se ridica până la 70-80 de metri în aer şi care putea staţiona la altitudine, fără să se mişte.
Proiectul OZN-ului nazist ar fi fost preluat ulterior de SUA, odată cu racolarea lui von Braun în echipa care a pus bazele programului spaţial NASA.