Enoch și misterul construcției piramidelor din Egipt
Enoch și misterul construcției piramidelor din Egipt. Care este relația dintre Enoch și piramidele din Egipt?
Potrivit unor cercetători, Enoh a jucat un rol foarte important în construcția uriașelor monumente egiptene. Citim și auzim despre Marile Piramide de la Giza încă din copilărie, fie că suntem evrei, creștini sau aparținem religiei islamice.
Deși avem versiuni ușor diferite ale originilor din spatele acestor monumente, cel puțin lumea le acceptă ca fiind unul dintre miracolele Pământului.
Încă din zorii omului, timpul a fost dușmanul său implacabil. Omul nu a putut face nimic pentru a scăpa de dispariția sa terestră.
S-au spus multe despre originile acestor structuri misterioase, atât de multe încât adevărul a fost ascuns printre grămezi de presupuneri false. Un personaj arhaic a descifrat enigma timpului și a piramidelor.
Numele său este Enoch, omul care a înșelat moartea pentru a merge și a conduce tărâmul din altă lume al unei forțe superioare.
Înainte de a pleca spre acele ființe superioare, Enoch a lăsat o moștenire culturală luxuriantă pentru generațiile viitoare. El a vrut ca acestea să rezolve enigma timpului, la fel ca el, așa că a ascuns răspunsurile în învățăturile sale și în cel mai mare mister arhitectural al timpurilor moderne: Marea Piramidă din Egipt.
Relatările sumeriene și mayașe îl amintesc pe Enoch ca fiind cel care a cucerit timpul și a codificat acest secret în piramidele care sfidează timpul, capodopera sa.
Datele generale despre piramide pe care probabil toate site-urile de căutare le-ar arăta includ construcția lor cu pietre grele, foarte grele. Atât de mult încât unii cercetători au susținut că aceste pietre ar fi putut fi folosite ca zid de graniță în jurul lumii.
Faraonul Khufu este în general acceptat ca fiind constructorul acestei minunate opere de artă. Descoperirile arheologice susțin că piramidele au fost un mormânt sau un seif pentru trupurile îmbălsămate ale monarhilor puternici din trecut.
De asemenea, egiptologii susțin că trei dintre faraoni au fost păstrați în piramide. Numele faraonilor au fost Khufu, Khafre și Menkaure. A afla mai multe despre piramidele din Egipt a fost una dintre întâlnirile preferate ale arheologilor din toate timpurile.
În secolul al XIX-lea, mai exact în 1837, un arheolog britanic, Richard Howard Vyse, cunoscut drept unul dintre cei mai influenți egiptologi, a datat construcția acestui edificiu gigantic și bine conceput în jurul anului 2500 î.Hr.
Conform cercetărilor sale, pereții și unele dintre tavane aveau ceva scris pe ele în hieroglife (sistemul de scriere egiptean). El a susținut că a găsit pe pereți două dintre monogramele oficiale ale faraonului: Khufu și Khnum-Khufu.
Pe baza acestor revelații, egiptologul l-a imputat pe faraon ca fiind constructorul piramidelor din Giza. ad Istoria nu a rămas niciodată necontestată pentru mult timp. Oamenii sunt întotdeauna dornici să găsească ceva suspect în descoperirile lor.
De asemenea, istoria este mereu acuzată de părtinire și inexactitate. Richard Howard Vyse a fost prima persoană care a datat piramidele, și nu pentru mult timp. Rezultatele au zguduit convingerile lumii cu privire la piramide.
Un grup de studenți de la Universitatea din Dresda a contestat descoperirile lui Vyse. Ei au susținut că substanța pe care au luat-o spre observație era inscripția faraonului însuși. Potrivit acestora, pictura nu datează din anul 2500 î.Hr.
Povestea a fost manipulată de mâinile egiptologului britanic Richard Vyse. El și echipa sa au adăugat hieroglifele mai târziu, în timpul reparării piramidelor antice. Păcăleală legată de piramidele egiptene Aici se pune întrebarea, de ce un arheolog de asemenea calibru ar crea o păcăleală?
Cercetările arată că Richard Howard Vyse a cheltuit aproximativ 1,3 milioane de dolari pentru a data piramidele. Una dintre scrierile sale sugerează că nu a reușit să găsească niciun hieroglif.
Cu toate acestea, câțiva ani mai târziu, în cartea sa oficială, el a găsit doar un cartuș al faraonului Khufu. Stelele de inventar s-au dovedit a fi ultimul cui în sicriul descoperirii lui Richard.
Descoperirile recente de la Marele Sfinx sugerează că acesta a fost construit mult mai devreme decât erau de acord majoritatea egiptologilor. Specialiștii în datarea schimbărilor climatice susțin că piatra de beton folosită la crearea Marelui Sfinx a căzut victimă eroziunii în timpul celebrelor zile ploioase din Egipt.
Potrivit unui istoric arab, Ibrahim-al-Maqrizi, Marile Piramide au fost construite de un rege care a condus lumea chiar înainte de Marele Potop, numit după Surid Ibn Salhouk.
Unele cărți sacre au acest nume cu variante precum Enoch și Idris și Hermes.
Legendele antice ne permit să știm mai multe despre caracterul lui Enoch. Domnia sa a durat aproape 243 de ani. În Biblie este menționat în mod clar că el se numără probabil printre conducătorii care au condus lumea înainte de Potop.
Obținem mai multe informații despre subiect prin intermediul acestor legende, conform cărora Hermes sau Enoch ar fi avut niște puteri speciale care i-au permis să construiască o astfel de minune.