Adevărata poveste a prințesei Qajar a Persiei. O prințesă dolofană cu mustață, considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume
Prințesa Qajar a Persiei a fost, din punct de vedere intelectual, mult peste vremurile în care a trăit. Frumusețea ei a fost aparte, stabilind noi standarde în domeniu. Trebuie specificat de la bun început că prințesa, nu are nimic nicio legătură cu Imperiul Persan, care a fost unul dintre cele mai mari imperii din istoria omenirii, întinzându-se pe teritoriul țărilor de azi Iran, Afghanistan, Tadjikistan, Pakistan și o parte a Indiei de nord cu mult timp înainte ca aceasta să se fi născut.
Prințesa Qajar a Persiei
Prințesa Qajar a Persiei, Zahra Khanom Tadj es-Saltaneh pe numele ei real, a redefinit standardele frumuseții de la acea vreme. Când se vorbește despre familii regale și, în special, despre prințese, toată lumea se așteaptă la rafinament, grație și o frumusețe deplină. Talia minusculă, tenul de porțelan, pielea fină, ochii mari și buzele pline, toate aceste detalii le transformau într-un adevărat exemplu pentru alte femei.
Prințesa Qajar a Persiei era opusul acestor calități și a redefinit ce înseamnă frumusețea, după propriile standarde. Femeia nu avea o siluetă trasă prin inel și nici nu purta un corset care să îi subțieze talia. Ba mai mult, era destul de grăsuță și avea sprâncenele groase fără o formă conturată, însă lucrul care ieșea cel mai bine în evidență era faptul că avea o mustață destul de proeminentă.
Viața prințesei Qajar a Persiei
Prinţesa Qajar a fost fiica lui Naser al-Din Shah Qajar (1831-1896), care a fost conducătorul Iranului în perioada 1848-1896. Surprinzător sau nu, prințesa Qajar a Persiei (1855-1905) a fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din acea perioadă. Potrivit datelor istorice, acesta a luptat pentru drepturile doamnelor și domnișoarelor, dorind eliminarea hijabului, vălul islamic pe care femeile sunt obligate să îl poarte. În decursul vieții, prințesa a fost aplecată spre zona intelectuală, fiind scriitoare și pictoriță.
Legenda celor 13 bărbaţi care s-au sinucis
Aceasta a fost impusă ca etalon al frumuseţii de către tatăl său, dar şi atunci când era tânără era foarte dorită. Legenda spune că 13 bărbaţi s-ar fi sinucis din dragoste pentru ea. Ar fi fost fermecaţi de frumuseţea prinţesei de care s-au îndrăgostit. Pentru că au fost refuzaţi de aceasta, ei s-ar fi sinucis. Toată povestea rămâne la nivel de legendă, pentru că prinţesa s-a căsătorit încă de la vârsta de 10 ani cu Dust Muhammad Khan, un băiat de viţă nobilă cu aceeaşi vârstă. Din căsnicia celor doi, au rezultat trei copii.
Avea un corp masiv, sprâncene stufoase şi o mustaţă.
Prinţesa era persoana desemnată să primească soţiile tuturor regilor, prinţilor sau conducătorilor care ajungeau în Palatul Regal Persan, pentru că avea calităţi intelectuale deosebite şi putea să poarte o discuţie de un anumit nivel.
A murit de malarie
Prinţesa Qajar s-a îmbolnăvit de malarie în primăvara lui 1905. În perioada aceea nu existau tratament pentru această boală, aşa că murit la 31 de ani. A fost înmormântată în apropierea tatălui său, Naser al-Din Shah Qajar.