Un șurub vechi de 300 de milioane de ani! Este dovada unei civilizații pierdute?
O echipă de cercetători ruși, cunoscută sub numele de Grupul Kosmopoisk, care investighează OZN-urile și activitățile paranormale, susține că a găsit un șurub de un inch încastrat în interiorul unei roci vechi de 300 de milioane de ani. Ei spun că șurubul rămâne o formă străveche de tehnologie care dovedește că extratereștrii au vizitat Pământul cu milioane de ani în urmă.
Descoperirea șurubului vechi de 300 de milioane de ani
Oamenii de știință ruși au descoperit, din întâmplare, ciudatul artefact în timp ce analizau craterul format după căderea unui meteorit în regiunea Kaluga. Pe fundul craterului au găsit un obiect misterios, asemănător cu un șurub din zilele noastre.
Descoperirea artefactului a fost derutantă, iar cercetătorii nu știau ce să creadă despre el. Să fi venit din spațiu?
Este acest șurub o dovadă a unor civilizații antice care au trăit pe Pământ cu milioane de ani în urmă? Sau este doar o altă creatură marină fosilizată?
Misterul din spatele șurubului
După o analiză paleontologică, s-a dovedit că vârsta artefactului era undeva între 300 și 320 de milioane de ani.
Artefactul a fost analizat cu ajutorul tehnologiei cu raze X, ceea ce le-a oferit cercetătorilor un alt șoc. Se presupune că un alt șurub era prezent în interiorul acestuia.
Mulți oameni de știință au încercat să explice originea și detaliile șurubului. Câțiva oameni de știință au sugerat că ar putea fi rămășițele unor Crinoide (Animale marine care alcătuiesc clasa Crinoidea a echinodermelor).
Mulți refuză să creadă că avem de-a face cu Crinoide, deși aceasta este cea mai exactă explicație.
Scepticii adoră să demonteze descoperiri ca aceasta, oferind un răspuns mult mai direct, sugerând că nu este nimic, probabil rămășițele unei vechi fabrici, ale unui vehicul sau orice altceva.
Așadar, ce este mai exact? Este doar un alt crinoid sau o dovadă că viața extraterestră a fost prezentă pe Pământ cu milioane de ani în urmă?
Cum este posibil ca un șurub să fi supraviețuit „intact” timp de 300 de milioane de ani?
Acestea sunt câteva întrebări la care cercetătorii trebuie să se răspundă pentru a obține o imagine completă a acestui obiect. Deocamdată, misterul șurubului de 300 de milioane de ani rămâne nedezlegat.
Ce sunt crinoidele
Crinoidele sunt animale marine care fac parte din clasa Crinoidea, nume ce provine din grecescul ,,crin”.
Crinoidele care, în forma lor adultă, sunt atașate de fundul mării printr-o tulpină sunt denumite în mod obișnuit crini de mare, în timp ce formele fără tulpină, numite stele cu pene sau comatulide, sunt membre ale celui mai mare ordin de crinoide, Comatulida.
Crinoidele adulte se caracterizează prin faptul că au gura situată pe suprafața superioară. Aceasta este înconjurată de brațe de hrănire și este legată de un intestin în formă de U, anusul fiind situat pe discul bucal, lângă gură.
Deși se poate recunoaște modelul de bază al echinodermelor de simetrie quintuplă, la majoritatea crinoidelor cele cinci brațe sunt subdivizate în zece sau mai multe.
Aceștia au pinule cu pene și sunt întinși larg pentru a aduna particule planctonice din apă. La un moment dat în viața lor, majoritatea crinoidelor au o tulpină folosită pentru a se atașa de substrat, dar multe dintre ele trăiesc atașate doar în perioada juvenilă și devin înotătoare libere la vârsta adultă.
Există doar aproximativ 700 de specii de crinoide în viață, dar clasa a fost mult mai abundentă și mai diversă în trecut. Unele straturi groase de calcar care datează de la jumătatea Paleozoicului până în Jurasic sunt aproape în întregime alcătuite din fragmente dezarticulate de crinoide.